House In Sobral / Nelson Resende

first_imgSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 32 Share Projects Photographs:  Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. The construction area, occupied before with a house, several support structures, a porch and a upland, keeps an old wall, made of stone, that subdivides it in two platforms, being one of them perfectly on level, in the interior of the field, and being the other one ramped into the street. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThis two platforms insinuate also the existence of a withdrawn area from the surroundings and the street, and a nearest area which maintains a highest proximity with the street. The proposal is the result of the maintenance of the referred wall in stone as a regulator element of two distinct realities, proposing also an object that revalues this dichotomy and defends it. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe house is located somewhere upside the wall, allowing a semi-suspension relationship that values a certain duality between the creation of a very regular/rational image into the street and simultaneously a very arbitrary image into the other side of the field. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGIt allows also a kind of linear functional distribution, solving functional spaces into the backyard, in East side and bringing the main permanence spaces into the street, in Oest. It expands the visual connection between the rooms and living or dinner rooms with the landscape and controls the physical and visual connection of the rest of the spaces with the private exterior areas, in East. Save this picture!It solves the parking areas under the suspended constructed volume at the same time that offers a more privacy connection between the different interior areas with the balcony and mainly with the surroundings. It looks to achieve, mainly, a correct location that simplifies and offers a better distributive connection with the physical particularities of the intervention site plan.Project gallerySee allShow lessAlbi Major Theatre / Dominique Perrault ArchitectureArticlesArchitect Álvaro Siza Lecture at the CCAArticles Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/226388/house-in-sobral-nelson-resende Clipboard Architects: Nelson Resende Area Area of this architecture project House In Sobral / Nelson Resende 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/226388/house-in-sobral-nelson-resende Clipboard CopyHouses•Portugal Area:  238 m² Year Completion year of this architecture project Houses Portugal Year:  “COPY” ArchDaily House In Sobral / Nelson ResendeSave this projectSaveHouse In Sobral / Nelson Resende “COPY” CopyAbout this officeNelson ResendeOfficeFollowProductsGlassStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesPortugalPublished on April 16, 2012Cite: “House In Sobral / Nelson Resende” 16 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read More →